تماس
آشنایی با روش حمل کانتینر بصورت LCL

آشنایی با روش حمل کانتینر بصورت LCL

روش حمل کانتینر بصورت  LCLیکی از روش هایی است که برای حمل بار دریایی در مسیرهای طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش در کنار روش FCL در مسیرهای دریایی رایج است. روش LCLکه به معنای کمتر از بار یک کانتینر می‌باشد به عنوان یک روش واردات جزئی معروف شده است. در این روش حمل و نقل دریایی بارهای شما در کنار بار های فرد دیگری در یک کانتینر مشترک قرار می گیرند. استفاده از این روش در مقایسه با شیوه FCL به نظر بهتر می رسد.

اولین دلیل برای بهتر بودن روش LCL مقرون به صرفه تر بودن آن است. همچنین باید دقت کنید که روش LCL به عنوان یک روش جایگزین در حمل و نقل دریایی شناخته می‌شود. مهمترین تفاوتی که این دو شیوه باهم دارند در میزان باری است که در کانتینر ها قرار می دهند. شما در روش LCL کانتینر را با دیگر تاجران شریک می شوید اما در روش FCL به تنهایی یک کانتینر را کامل برای انتقال محموله خودتان در اختیار خواهید داشت.

کانتینر شریکی برای شما این فرصت را ایجاد می‌کند که حتی با سرمایه کمتر بتوانید وارد دنیای تجارت شوید و با کشورهای دیگر مبادله کالا داشته باشید. این در حالی است که برای تهیه کانتینر اشتراکی شما باید هزینه زیادی پرداخت کنید و از طرفی سرمایه بیشتری برای خرید کالا در نظر بگیرید. به نوعی می توان گفت روش حمل کانتینر بصورت  LCLبرای تجارت نوپا و صاحبان مشاغل خرد یک فرصت بی‌نظیر تجاری محسوب می شود. البته استفاده از این شیوه محدودیتی ندارد و تاجران با سابقه و دارای مشاغل کلان هم می‌توانند از این شیوه حمل و نقل دریایی استفاده کنند و با هزینه کمتر کالاهای با کیفیت تری به داخل کشور وارد نمایند. مسیر دریایی بین ایران و چین یکی از مسیرهایی است که معمولاً حمل بار در آن بر اساس شیوه LCL انجام می‌شود.

روش حمل کانتینر بصورت LCL

در چه شرایطی بهتر است از روش حمل کانتینر بصورت LCL استفاده شود؟

تحت هر شرایطی نمی‌توان گفت استفاده از روش LCL برای انتقال بار مناسب است. در حقیقت استفاده از این شیوه تنها در بعضی مواقع مناسب می باشد و در حالت کلی بهتر است از روش FCL برای انتقال بار از طریق دریا به کمک گرفته شود.

تعداد محدود کالا برای انتقال

یکی از زمان هایی که بهتر است شما برای انتقال محموله خودتان از دریا از روش حمل کانتینر بصورت LCL استفاده کنید زمانی است که قرار است تعداد محدودتری کالا را از طریق دریا منتقل نمایید. همچنین درصورتی که تعداد کالاهای شما زیاد است اما فضای کمی را اشغال می کنند می توانید از این شیوه کمک بگیرید.

مناسب برای تاجران نوپا

اگر دقت کرده باشید در ابتدای مطلب اشاره کردیم که استفاده از این روش برای تاجران جوان و نوپا بسیار مناسب می باشد. چند دلیل برای این موضوع وجود دارد. اول اینکه تاجران جوان تجربه خوبی برای تجارت بین المللی ندارند و در ابتدای کار باید با محموله های سبک کار خودشان را آغاز کنند تا به تجربه لازم برای تجارت های سنگین هم برسند. پس شیوه LCL به این دلیل برای آنها مناسب است.

اما دلیل دیگری که برای این تاجران در جهت استفاده از LCL می‌توانیم عنوان کنیم این است که بسیاری از تجار جوان آنقدر سرمایه ندارند که بتوانند یک محموله کامل معامله کنند و استفاده از این شیوه باعث می‌شود آنها استارت خودشان را در کار تجارت بین الملل بزنند.دلیل دوم علاوه بر تجار جوان برای مشاغل خرد هم صدق می کند و آنها می توانند فرصت سودآوری بیشتر و بالابردن سطح شغل خودشان را از این طریق امتحان کنند.

مناسب برای ارسال نمونه بار

یکی دیگر از شرایطی که باعث می شود از روش حمل کانتینر بصورت  LCLاستفاده کنید، ارسال نمونه محصولات خودتان در جهت آشنایی طرف مقابل برای انعقاد قرارداد تجاری است. اگر قرار باشد شما یک قرارداد بلندمدت با طرف خارجی امضا کنید و برای او محصول تولید نمایید ابتدا باید یک نمونه از محصولات خودتان ارسال کنید که طبیعتاً حجم زیادی ندارد و برای انتقال آن بهتر است از این شیوه کمک بگیرید.

شرایط استفاده از روش حمل کانتینر بصورت LCL

بررسی مشکلات و چالش های روش حمل کانتینر بصورت LCL

طبیعتاً انتقال کالا با روش حمل کانتینر بصورت LCL چالش هایی هم برای تاجران خواهد داشت که بررسی آنها می تواند به تصمیم گیری آنها برای استفاده کردن یا نکردن از این روش کمک کند. برخی از مهمترین این چالش‌ها را در ادامه با هم بررسی می کنیم:

مشکلات گمرکی

اولین مشکلی که در این روش برای انتقال کالا خواهید داشت مربوط به گمرک می‌شود. طبیعتاً گمرک باید تمامی محموله موجود در یک کانتینر را مورد بررسی قرار دهد و از آنجایی که در روش LCL چندین و چند کالای مختلف در یک کانتینر قرار می‌گیرد کار بازرسی گمرک سخت‌تر می‌شود. البته راهکارهایی برای حل این مشکل و چالش وجود دارد. شما باید تمامی اسناد حمل و نقل را به صورت دقیق و صحیح آماده داشته باشیم و هنگام بازرسی گمرک آنها را به سرعت در اختیار بازرسی قرار دهید. شما می توانید از ابزارهای الکترونیکی هم برای آماده سازی این اسناد استفاده کنید تا روند بررسی کالا به وسیله گمرک سریع تر انجام شود.

ایجاد هماهنگی با افراد بیشتر

مشکل دیگری که در این روش انتقال کالا وجود دارد و  حجم کارهای شما را بیشتر خواهد کرد هماهنگی با افراد بیشتر است. اگر شما بخواهید از روشهای معمول برای انتقال کالا استفاده کنید، در چرخه انتقال محموله شما فروشنده، خریدار و حمل کننده بار نقش دارند و هماهنگی‌های لازم صرفاً باید با آنها صورت بگیرد. اما زمانی که قرار است از روش حمل کانتینر بصورت LCL استفاده کنید باید با چندین خریدار، فروشنده و حمله کننده هماهنگی ایجاد کنید که طبیعتاً ایجاد این هماهنگی کار سختی خواهد بود.

دشواری برنامه ریزی در تحویل کالا

یکی از مشکلات دیگری که انتقال بار با استفاده از روش LCL دارد مربوط به وارد کنندگان می شود. در حقیقت وجود چندین کالا هنگام بارگیری در بندر کار را دشوار می کند چراکه نمی‌توان برنامه ریزی دقیقی برای تحویل کالا در بندر داشت. البته اگر حمل کننده مناسبی برای کار خودتان انتخاب کنید که نظم خوبی در انجام وظایف خود داشته باشد این مشکل را تا حدود زیادی می توانید رفع کنید. اگر حمل کننده بتواند به صورت آنلاین امکان رهگیری بار را برای شما فراهم کند بخش زیادی از مشکل تحویل بار در مقصد رفع می شود.

مشکلات روش حمل کانتینر بصورت LCL

فرآیند LCL چگونه انجام می‌شود؟

هماهنگی با تأمین کننده محموله در کشور مبدأ

برای انجام این فرآیند باید مراحل مختلفی طی شود. اولین مرحله ای که در روش حمل کانتینر بصورت LCL اهمیت دارد هماهنگی با تأمین کننده محموله مد نظر شما در کشور مبدا می باشد. بعد از اینکه شما هماهنگی های لازم را با مبدا صورت دادید آنها اقدام به بسته بندی کالا کرده و محموله شما را برای ارسال به بندر انتقال می دهند. با توجه به شرایطی که محموله شما دارد و قرار است در کنار محموله های دیگر بار گیری شود، باید کشتی مناسبی انتخاب گردد. در حقیقت پشتیبان و تامین کننده شما در کشور مبدا نمی تواند هر کشتی را برای محموله شما انتخاب کند.

ارسال تمامی مدارک به شرکت حامل بار

مرحله دیگری که در این فرآیند باید به آن توجه شود ارسال تمامی مدارک مرتبط با محموله به شرکت حامل آن است. حتماً در ارسال مدارک دقت و سرعت کافی داشته باشید. بعد از آن که این مراحل طی شد حمل بار از مبدا به سمت مقصد انجام می شود. اما انتقال بار به مقصد پایان فرایند LCL نیست. بعد از رسیدن محموله به مقصد باید کانتینر های حامل اقلام شما به اسکله مدنظرتان هدایت شوند.

مرحله انتخاب اسکله و تخلیه کالا

با توجه به اینکه شما با چند نفر دیگر کانتینر مشترک برای انتقال محموله خودتان انتخاب کرده اید برای انتخاب اسکله نیز لازم است با آنها هماهنگی های لازم را داشته باشید. بعد از اینکه اسکله مورد نظر شما و دیگر خریداران محموله های موجود در کانتینر انتخاب شد می توانید مراحل تخلیه کالا در اسکله را پیگیری نمایید.

مراحل گمرک

طبیعتاً برای این که کالا ترخیص شده و در اختیار شما قرار بگیرد لازم است برخی مراحل گمرکی آن طی شود. بعد از طی شدن تمامی مراحل و تایید گمرک شما می‌توانید محموله‌های خودتان را بارگیری کرده و نسبت به انتقال آنها به انبار های تان اقدام کنید. تمام مراحلی که گفتیم در فرآیند روش حمل کانتینر بصورت LCL اهمیت دارد و باید آنها را با دقت پیگیری نمایید.

فرآیند حمل کانتینر بصورت LCL

مزایا و معایب روش حمل کانتینر بصورت LCL

استفاده از روش حمل کانتینر بصورت  LCLمزایا و معایب مختلفی دارد. اولین مزیت استفاده از این روش انعطاف بالایی است که برای انتقال کالا دارد. زمانی که فرآیند انتقال کالا به این شیوه انجام میشود مراحل تحویل راحتتر و سریعتر انجام می گردد. شاید بسیاری از افراد این تصور را داشته باشند که حمل کالا به روش LCL هزینه های زیادی به همراه دارد.

اما واقعیت این است که شما تنها باید هزینه مربوط به فضای اشغال شده محموله خودتان را پرداخت کنید و از این نظر در مقایسه با دیگر شیوه های حمل بار هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد. از جمله معایبی که انتقال کالا به این شیوه دارد این است که زمان زیادی از شما خواهد گرفت و به عنوان یک روش کند شناخته می شود. ضمناً با توجه به اینکه محموله چند شرکت همزمان در یک کانتینر قرار دارد و افراد زیادی به آن دسترسی دارند امنیت انتقال کالا کاهش پیدا می‌کند.

مزایا و معایب روش حمل کانتینر بصورت LCL

روش اعتبار سنجی مشتری خارجی

۹۹۹,۰۰۰ تومان

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
×

حساب کاربری

برای استفاده از خدمات صادرات 98، وارد حساب کاربری خود شوید.
question