تماس
آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا؛ سامانه های ارزی مهم کشور

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا؛ سامانه های ارزی مهم کشور

تجارت و بازرگانی، موضوعاتی هستند که به دلیل جذابیت های اقتصادی شان همواره مورد توجه بسیاری از مردم واقع شده اند. افرادی که می‌خواهند وارد تجارت شوند قطعاً باید با پروتکل های مختلفی که در کشور وجود دارد آشنا شوند و از سامانه های مختلف تجاری آگاهی پیدا کنند. دلار همیشه تاثیر زیادی روی اقتصاد کشور ما داشته است. البته این ارز که یکی از ارزهای فیات است روی اقتصاد جهانی اثرگذار می باشد.

علاقه مندان به تجارت در کشور ما باید نسبت به آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا به عنوان دو سامانه ارزی مهم کشور اقدام کنند. این دو سامانه برای معاملات تجاری افراد اهمیت بسیار زیادی دارد. در حقیقت افرادی که علاقه دارند در زمینه واردات کالا فعالیت داشته باشند طبیعتا احتیاج زیادی به ارز پیدا می کند. آنها اگر بخواهند ارز مورد نیاز خودشان را از طریق بازار آزاد تامین کنند سود قابل توجهی به دست نمی آورد و ممکن است حتی دچار ضرر هم شوند. به همین دلیل دولت راهکار سامانه نیما را به آنها پیشنهاد می کند.

وارد کنندگانی که نیاز به ارز دارند باید درخواست خودشان را مبنی بر مورد نیاز در سامانه جامع تجاری به ثبت برسانند. بعد از اینکه این درخواست ثبت شد به صورت اتوماتیک به سامانه‌نیما رفته و درخواست آنها برای صرافی‌ها قابل مشاهده خواهد بود. اما حال  تا حدودی نسبت به سامانه نیما آشنایی پیدا کردیم وقت آن است که به سراغ سامانه سنا برویم. این سامانه در حقیقت برای نظارت بانک مرکزی کشور بر روی معاملات صرافی ها تنظیم شده است.

در حقیقت سامانه سنا مخفف سامانه نظارت ارزی است که صرافی های کشور مکلفند معاملات ارزی خودشان را در آن به ثبت برسانند. بعد از مختصر آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا به نوعی می توان گفت که سامانه نیما یک سامانه کمکی برای تامین ارز محصولات وارداتی کشور می باشد و سامانه سنا از این جهت اهمیت دارد که بر روی معاملات ارزی کشور نظارت می کند و اجازه به هدر رفتن دلار را در کشور نمی دهد.

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا؛ بررسی سامانه نیما

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنادر بحث آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا ابتدا به سراغ سامانه نیما می رویم و آن را بهتر می شناسیم. سامانه نیما در سال ۱۳۹۶ به وسیله بانک مرکزی برای سامان بخشیدن به بازار ارز کشور راه اندازی شد. سامانه نیما درحقیقت مخفف عبارت نظام یکپارچه معاملات ارزی می باشد و هدف از ایجاد آن تسهیل تامین ارز و ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگان ارزهای فیات است. در حقیقت بانک مرکزی تلاش کرده است با ایجاد این سامانه بستر یکپارچه برای فروشندگان ارز فراهم کند تا آنها در یک محیط رقابتی قیمت های پیشنهادی خودشان را برای فروش ارز در اختیار خریداران قرار دهند.

سامانه نیما به صورت کاملا آنلاین فعالیت می کند. البته خریداران ارز باید ابتدا درخواست خودشان را برای تامین ارز مورد نیاز شان در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. بعد از آنکه سفارش آنها در این سامانه ثبت شد با هماهنگی که بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صمت ت می‌گیرد این درخواست ها به صورت خودکار به سامانه نیما منتقل می‌شود و در آنجا صرافیها پس از بررسی درخواست پاسخ خریداران ارز را می‌دهند. سامانه نیما بیشتر از همه برای بازرگانان و تجار که نیاز زیادی به ارز در طول سال دارند مفید می باشد چراکه آنها را از مراجعه به بازارهای آزاد ارز راحت می کنند.

یکی از موضوعات مهمی که در مورد سامانه نیما همیشه در مورد آن بحث شده است این است که این سامانه چگونه ارز مورد نیاز وارد کنندگان و متقاضیان را تامین می کند. یکی از شیوه هایی که این سامانه برای تامین ارز در نظر گرفته است از طریق بانک هایی است که وارد کننده کالا ثبت سفارش های خودش را در آن انجام می دهد بانک مرکزی می‌تواند از طریق پرتال های خودش و روابط بین کارگزاری بانک های ایران و سایر کشورها ارز مورد نیاز واردکننده را تامین کرده و به فروشنده خارجی پرداخت کند.

یکی از شیوه‌های دیگری که برای تامین ارز سامانه نیما مورد نظر قرار می گیرد استفاده از صرافی ها است. البته این روش چندان مورد نظر بانک مرکزی نبود اما به دلیل تحریم ها بانک مرکزی مجبور شد از این روش هم استفاده کند. در حقیقت در این شیوه به جای اینکه بانک ها انتقال ارز را انجام دهند این کار به صرافی ها واگذار می شود و عملاً سیستم بانکی هیچ دخالتی در تامین ارز ندارد.

بررسی سامانه نیما؛نظام یکپارچه معاملات ارزی

مزایای استفاده از سامانه نیما

  • دسترسی: اولین مزیتی که در آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا در مورد سامانه نیما باید به آن اشاره کنیم دسترسی است که تاجران از طریق این سامانه به دست آورده‌اند. تاجران در سامانه نیما طیف گسترده‌ای از صرافی های بانکی و معتبر را پیش روی خودشان می بینند که می توانند برای خرید ارز به آنها مراجعه کنند.
  • رقابت سالم: وجود سامانه نیما برای بسیاری از صرافان هم مفید بوده است. به ویژه صرافانی که قصد ندارند به اقتصاد کشور آسیب وارد کنند در بازار آزاد همواره مشکلات زیادی را تحمل کرده اند در سامانه نیما می‌تواند یک رقابت سالم را با دیگر صرافی ها تجربه کنند. این موضوع برای تجار هم مفید است و سبب می‌شود آنها ارز را با شیوه بهتر و سالم تری دریافت کنند .
  • اعتبار: پول هایی  که در سامانه نیما مبادله می‌شود کاملاً معتبر هستند. متاسفانه دربازارازاد بارها دیده شده بسیاری از صرافان اقدام به فروش پول های تقلبی کردند و خریداران ارز دچار مشکلات زیادی شده اند. طبیعتاً این موضوع در سامانه نیما یک سامانه دولتی است اصلا اتفاق نمی افتد.
  • نظارت: همانطور که اشاره کردیم سامانه‌نیما تحت نظارت دولت فعالیت می‌کند و همین موضوع سبب می‌شود که نهادهای نظارتی راحت‌تر بتوانند این بازار را کنترل کرده و از بروز هیجانات و اتفاقاتی که باعث می شود اقتصاد کشور آسیب ببیند جلوگیری به عمل آید. البته در بازارهای آزاد هم نظارت وجود دارد اما طبیعتاً نظارت در آن بازار ها مثل بازار نیما نیست.
مزایای استفاده از سامانه نیما

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا؛ معرفی سامانه سنا

سامانه نظارت ارزی که به صورت مخفف سامانه سنا نامیده می شود درگاه الکترونیکی است که صرافی های مختلف بازار وظیفه دارند معاملات ارزی خودشان را در آنجا به ثبت برسانند. در واقع قانون بانک مرکزی کشور ما این صرافی ها را ملزم به این می‌کند که اطلاعات خرید و فروش پول های خودشان را در سامانه سنا وارد کنند. در آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا در ابتدای مطلب خدمتتان عرض کردیم که سامانه سنا بیشتر حالت نظارتی دارد.

سیستم فعالیت در این سامانه به این شکل است که صرافی ها در ساعاتی که بانک اعلام می کنند می توانند نسبت به معامله ارزهای موجود در مجموعه خودشان اقدام کنند و اطلاعات مربوط به خرید و فروش های خودشان را به صورت آنلاین و زنده در سامانه ثبت کنند. مطابق با اطلاعاتی که در سامانه سنا موجود می باشد صرافی ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه می توانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر نسبت به مبادله ارزهای خودشان اقدام کنند و همچنین در روز پنجشنبه از ساعت ۸ تا ۱۲ ظهر این امکان برای آنها فراهم شده است.

در حال حاضر تمامی صرافی هایی که به صورت قانونی در کشور فعالیت دارند در این سامانه هستند و شما می توانید نسبت به خرید و فروش ارز در این صرافی ها اقدام کنید. وجود سامانه سنا به عنوان یک سامانه‌ای که کمک زیادی به بحث نظارتی بانک مرکزی داشته است ویژگی ها و مزایای زیادی برای کشور ما به همراه داشته است که در ادامه آنها را با یکدیگر مورد بررسی قرار می دهیم.

معرفی سامانه سنا؛سامانه نظارت ارزی

آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا؛ بررسی مزایای سامانه سنا

  • امنیت اطلاعات: تمامی اطلاعاتی که شما برای نظارت بانک مرکزی در سامانه سنا وارد می کنید در امنیت کامل محفوظ می ماند. در واقع این سامانه با توجه به اینکه تحت نظارت دولت فعالیت می کند از نظر ایمنی و مسائل مربوط به آن هیچ مشکلی ندارد و هیچ کس نمی تواند اطلاعات شخصی یا مالی و شما را از این سامانه برای موارد غیر نظارتی بر دارد.
  • شفافیت: سامانه سنا کاملاً شفاف عمل می‌کند. شفافیت یکی از موضوعاتی است که در کشور ما در بسیاری از مسائل وجود ندارد اما اینکه سامانه ثنا به عنوان یکی از مهم ترین سامانه های مالی کشور فعالیت های ارزی خودش را به صورت کاملا شفاف بیان می کند یکی از مزایای انسان محسوب می شود.
  • دسترسی: توجه داشته باشید که تمام خرید و فروش های شما در سامانه سنا به صورت اینترنتی انجام می‌شود و نیازی به این ندارید که برای دسترسی به این سامانه از منزل خودتان خارج شوید یا زمان زیادی تلف کنید.  شما می‌توانید در کوتاهترین زمان ممکن تمامی معاملات ریالی و دلاری خودتان را در این سامانه به ثبت برسانید. دقت داشته باشید که شما در این سامانه امکان دسترسی آنلاین به حساب بانکی خودتان را هم خواهید داشت. در مجموعه آشنایی با سامانه نیما و سامانه سنا برای هر فعال اقتصادی در کشور ما لازم و ضروری است.
بررسی مزایای بازار سنا

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
×

حساب کاربری

برای استفاده از خدمات صادرات 98، وارد حساب کاربری خود شوید.
question