تماس
آشنایی با انواع بیمه های حمل کالا

آشنایی با انواع بیمه های حمل کالا

احتمالا شما هم تا به حال بارها این جمله را شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است. یکی از پیشگیری هایی که از بروز مشکلات در آینده انسان می‌تواند داشته باشد استفاده از بیمه در تمامی موارد زندگی خودش است. استفاده از بیمه در تجارت و بازرگانی هم اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین دلیل انواع مختلفی از بیمه در تجارت دیده می شود. در میان بخش های مختلف تجارت بخشی که بیشتر این حادثه را تجربه می کند حمل و نقل کالا است. به همین جهت میباشد که شرکت ها به دنبال انعقاد قرارداد با انواع بیمه های حمل کالا هستند.

نکته جالب در مورد بیمه حمل کالا یا همان بیمه باربری این است که بسیاری از مورخین معتقدند این بیمه قدیمی ترین نوع بیمه در جهان می‌باشد که در اواسط قرون وسطا شکل گرفته است. البته طبیعتاً بیمه حمل کالا در گذشته مانند امروز نبوده است اما همینکه چنین تاریخچه‌ای پشت آن است نشان از اهمیت این بیمه در تجارت دارد. انواع بیمه های حمل کالا به شما کمک می کنند تا محموله های خودتان را هنگام انتقال در مقابل وقوع حوادث و خطرات بیمه کنید.

در صورتی که هر گونه مشکل و یا خسارتی برای محموله شما اتفاق بیفتد بیمه گذار وظیفه دارد پوشش هزینه های مربوط به این خسارت ها را بر عهده بگیرد و تمامی آنها را جبران نماید. همچنین در صورتی که بر اثر انتقال کالای شما به اشخاص ثالث آسیب وارد شود باز هم بیمه وظیفه دارد به جبران خسارت وارد شده به این اشخاص بپردازد. با توجه به توضیحاتی که خدمتتان بیان کردیم قطعاً شما هم به این موضوع فکر می کنید که بیمه حمل کالا در تجارت روز دنیا چه اهمیتی دارد. اگر علاقه دارید در مورد انواع بیمه های حمل کالا اطلاعات بیشتری به دست آورید پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

انواع بیمه های حمل کالا

اصطلاحات رایج در انواع بیمه های حمل کالا

برای اینکه با انواع بیمه های حمل کالا آشنا شوید ابتدا باید اصطلاحات رایج در این بیمه ها را فرا بگیرید. برخی از این اصطلاحات جنبه عمومی دارد و در تمامی بیمه نامه ها مشاهده می شوند اما بخشی دیگر صرفاً مختص بیمه حمل و نقل کالا هستند. از اصطلاحات مهم عمومی بیمه می‌توانیم به بیمه‌گر و بیمه‌گذار اشاره کنیم که بیمه گر شرکت بیمه است و بیمه گذار شخصی است که مطابق بیمه نامه بیمه را خریداری کرده و حق بیمه پرداخت می‌کند.

یکی از دیگر اصطلاحات عمومی مهم مرتبط با بیمه ذی نفع است. ذی نفع شخصی گفته می‌شود که بر اساس درخواست بیمه‌گذار نام او باید در بیمه نامه درج شود و بخشی از خسارت به وی پرداخت گردد. از دیگر اصطلاحات رایج در بیمه نامه ها که حالت عمومی دارند می توانیم به موضوع بیمه اشاره کنیم که طبیعتاً در بیمه تجاری مد نظر شما نام آن بیمه باربری است. حق بیمه نیز مبلغی است که شما باید آن را به بیمه گر پرداخت کنید.

یکی دیگر از اصطلاحات بسیار مهم بیمه فرانشیز است. فرانشیز در واقع مشخص می کند که بخشی از خسارت مطابق بیمه نامه بر عهده بیمه گذار بوده و شرکت بیمه ای تعهدی در قبال آن ندارد. اما با توجه به اینکه اصطلاحات تخصصی انواع بیمه های حمل کالا مهم‌تر هستند در ادامه با توضیحات بیشتر آنها را خدمت شما معرفی می کنیم.

اصطلاحات رایج در انواع بیمه های حمل کالا

بررسی اصطلاحات تخصصی انواع بیمه های حمل کالا

زیان عمومی:

ضرر و زیان عمومی یکی از اصطلاحات تخصصی در انواع بیمه های حمل کالا است. زیان عمومی در حقیقت یکی از اصول مهم قوانین دریانوردی می باشد. مطابق این اصل تمامی افرادی که در یک حمل و نقل تجاری دخیل هستند در در صورت وارد شدن خسارت داوطلبانه که برای نجات کشتی در موارد اضطراری صورت می‌گیرد باید سهیم باشند.

بیمه Reinsurance:

این بیمه که به نام بیمه اتکایی هم شناخته می شود در واقع قراردادی است که به وسیله آن بخشی از تعهداتی که شرکت بیمه نمی تواند از عهده آنها بر بیاید را شرکت‌های بیمه دیگر برده و وسیله آنها بیمه می‌کند. معمولاً در بسیاری از شرایط با توجه به اینکه یک شرکت امکان بیمه کامل یک محموله تجاری را ندارد از این بیمه استفاده می شود.

بارنامه:

یکی از مهم ترین اصطلاحات در حمل و نقل تجاری بارنامه است که به اوراق بهادار گفته می‌شود که به عنوان سند مالکیت محموله به حساب می آیند. توجه داشته باشید که این سند یکی از مهمترین اسناد تجاری در حمل و نقل نیز می باشد.

از بین رفتن کل محموله:

از بین رفتن کل محموله یا Total Loss بدترین اتفاقی است که می تواند رخ دهد. معمولاً این اتفاق بر اثر سقوط هواپیما یا آتش سوزی رقم می‌خورد. در شرایطی که چنین اتفاقی بیفتد شرکت‌های بیمه موضوع را کاملاً مورد بررسی قرار می‌دهند. اگر واقعاً کل محموله بر اثر یک حادثه از بین رفته باشد یا اینکه هزینه تعمیر و بازسازی محموله بسیار بیشتر از هزینه واقعی آن باشد شرکت بیمه ترجیح می دهد کل هزینه مربوط به خسارت را پرداخت کند. دقت داشته باشید بیمه نامه هایی که به این شکل نوشته می‌شوند فقط از زمان حمل کالا تا زمان بارگیری آن در مقصد اعتبار دارند.

ارزش بیمه:

یکی دیگر از اصطلاحات مهم انواع بیمه های حمل کالا ارزش بیمه است. در حقیقت اگر بین شرکت بیمه و بیمه گذار در مورد ارزش واقعی محموله توافق صورت نگیرد مطابق قانون ارزش بیمه شامل مجموع قیمت خرید ، هزینه حمل و عدم النفع کالا است.

اصطلاحات تخصصی انواع بیمه های حمل کالا

بررسی Transshipment و اهمیت آن در انواع بیمه های حمل کالا

یکی از موضوعات مهمی که در مورد انواع بیمه های حمل کالا اهمیت بسیار زیادی دارد ترانشیپمنت است. ترانشیپمنت به معنای انتقال کالا از یک وسیله به وسیله دیگر می باشد. این نوع انتقال بیشتر در نقل و انتقالات تجاری صورت می‌گیرد که حمل و نقل آنها ترکیبی است. یعنی قرار است انتقال کالا با استفاده از وسایل مختلف و مسیرهای تجاری گوناگون مثل مسیر هوایی و دریایی یا زمینی و هوایی صورت بگیرد. زمانی که قرار است شما از ترانشیپمنت برای انتقال کالا استفاده کنید حتماً باید آن را در بیمه نامه قید کنید. در صورتی که این موضوع در بیمه نامه قید نشود و حادثه برای محموله شما اتفاق بیفتد شرکت بیمه می‌تواند از پرداخت خسارت سر باز زند.

بررسی Transshipment و اهمیت آن

بررسی انواع بیمه های حمل کالا

بعد از آشنایی با اصطلاحات رایج و ترانشیپمنت اکنون وقت آن است که با انواع بیمه های حمل کالا به صورت مختصر آشنایی پیدا کنید. البته مواردی که ما در ادامه خدمت شما معرفی می کنیم شاید تمامی انواع بیمه های باربری نباشند اما مهم ترین آنها هستند:

بیمه باربری وارداتی:

بیمه حمل و نقل وارداتی یا بیمه باربری وارداتی مربوط به کالاهایی است که به وسیله شرکت ها یا اشخاص حقیقی از سایر کشور ها خریداری شده‌اند و خریداران قصد وارد کردن آنها را به کشور دارند. توجه داشته باشید که خرید این بیمه برای خریدهایی که به صورت براتی، بدون انتقال وجه از طریق اعتبارات سندی انجام می‌شود مطابق با قوانین تجاری کشور مان اجباری است. البته تاجرانی که خرید خودشان را به شیوه های دیگر هم انجام می دهند بهتر است از این بیمه برای حفاظت از خریدهای خودشان استفاده کنند.

بیمه باربری صادراتی:

یکی دیگر از انواع بیمه های حمل کالا بیمه صادراتی است. همان طور که از نام این بیمه پیداست آن را برای کالاهای استفاده می‌کنند که از مبدا ایران به کشورهای خارجی ارسال می شود. بر اساس این بیمه شرکت صادر کننده کالا موظف می شود محموله ارسالی را تا کشور مقصد بیمه نماید.

بیمه باربری ترانزیت:

بیمه باربری ترانزیت مربوط به محموله هایی می شود که کشور ما در مسیر حمل محموله قرار داشته باشد. در واقع شما قرار است محموله را از یک مبدا خارج از ایران به یک مقصد خارج از ایران ارسال کنید و در مسیر حرکت محموله از کشور خودمان عبور کنید. در این شرایط هم باید مانند بیمه نامه صادراتی شما محموله خودتان را بیمه کنید.

بیمه حمل و نقل داخلی:

رایج ترین و معمول ترین انواع بیمه های حمل کالا بیمه های داخلی است. این بیمه ها مختص افرادی هستند که قرار است کالای آنها در داخل کشور خودمان حمل و نقل می شود.

بررسی انواع بیمه های حمل کالا

پوشش های مربوط به بیمه حمل و نقل داخلی؟

همانطور که خدمتتان بیان کردیم یکی از رایج ترین انواع بیمه های حمل کالا، بیمه حمل و نقل داخلی است. پوشش های این بیمه در دو دسته تقسیم بندی می شوند. دسته اول که مربوط به خطرات اصلی است برای پوشش خسارت های ناشی از حوادثی مثل آتش سوزی، تصادف و واژگون شدن وسیله نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد. اما خطرات اضافی که دسته دوم پوشش های بیمه داخلی را تشکیل می دهند زمانی اتفاق می افتند که یکی از شرایط برخورد جسم خارجی با مورد بیمه، پرت شدن محموله، بارگیری و تخلیه مورد بیمه و سرقت کلی محموله رقم بخورد.

تحت این شرایط شرکت بیمه گر داخلی موظف است تمامی تعهدات خودش را در مورد بیمه گذار به انجام برساند. البته توجه داشته باشید که رد مربوط به خطرات اصلی به صورت پیش فرض در بیمه‌نامه هستند اما در صورت تمایل بیمه‌گزار پوشش های مربوط به خطرات اضافی به بیمه نامه اضافه می شوند. اگر خطرات اضافی به بیمه نامه اضافه نشوند در صورت وقوع آنها شرکت بیمه هیچ گونه تعهدی ندارد.

پوشش های مربوط به بیمه حمل و نقل داخلی

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
×

حساب کاربری

برای استفاده از خدمات صادرات 98، وارد حساب کاربری خود شوید.
question