تماس
بررسی و تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه

بررسی و تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه

پیدا کردن یک موقعیت تجاری مناسب در تجارت بین الملل برای هر بازرگانی موضوع بسیار مهمی محسوب می شود. طبیعتاً بازرگانان ایرانی هم به دنبال آن هستند که بهترین کشورها را برای صادرات و واردات انتخاب کنند. کشورهای مختلفی هستند که ایرانی ها با آنها همکاری تجاری دارند اما در میان تمامی این کشورها شاید چند اسم بیشتر برای بازرگانان جذاب باشد.

یکی از بهترین کشورهایی که بازرگانان ایرانی می توانند با آن همکاری داشته باشند، کشور ترکیه است. ترکیه با کشور ما مرز مشترک دارد و از همسایگان ما می‌باشد. همین موضوع سبب می‌شود تا تجارت ایران و ترکیه گسترش بسیار زیادی داشته باشد.اگر بخواهیم در مورد تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه صحبت کنیم ابتدا باید با این کشور اوراسیایی آشنا شویم. ترکیه که با نام رسمی جمهوری ترکیه شناخته می شود،

از دو بخش آناتولی و تراکیه تشکیل شده است. آناتولی در حقیقت به عنوان آسیای کوچک شناخته شده و در شمال غرب آسیا و خاورمیانه قرار می گیرد. اما تراکیه در واقع بخش اروپایی ترکیه است که در منطقه بالکان در جنوب شرق اروپا واقع می شود. ترکیه از شرق با ایران، ارمنستان و گرجستان مرز مشترک دارد و از جنوب شرقی نیز با عراق و سوریه همسایه است. یونان و بلغارستان همسایگان مهم اروپایی ترکیه هستند و این کشور با دریای سیاه ارتباط دارد.

همچنین ترکیه با دریای مدیترانه نیز مرز آبی دارد. جمعیت این کشور تقریباً با کشور ما برابر است و چیزی در حدود ۸۲ میلیون نفر می باشد. زبان رسمی این کشور همان طور که بسیاری از شما هم می‌دانید ترکی است و ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم این کشور اهل تسنن هستند. ۱۵ تا ۲۵ درصد مردم ترکیه را علویون تشکیل می دهند. در مورد شهرهای ترکیه باید بدانید که پایتخت آن آنکارا است و شهر استانبول به عنوان یکی از شهرهای مهم ترکیه همواره در کنار آنکارا مورد توجه بسیاری از تاجران واقع می شود. ازمیر، آدانا و بورسا از دیگر مناطق مهم ترکیه هستند.

پیش از آنکه به سراغ مباحث تخصصی مرتبط با تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه برویم این نکته را هم مد نظر قرار دهید که ترکیه یکی از مهمترین بازارهای ارز منطقه را در اختیار دارد. ضمناً پول رسمی این کشور لیر نام دارد.

تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه

بررسی شرکای تجاری ترکیه در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه

طبیعتا اولین چیزی که در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه باید مورد توجه قرار بگیرد کشورهایی هستند که با ترکیه روابط تجاری گسترده دارند. در واقع کشورهایی که با ترکیه از نظر واردات و صادرات ارتباط خوبی دارند باید مورد توجه شما قرار داشته باشند. اگر بخواهیم در مورد کشورهایی که وارد کننده محصولات صادراتی ترکیه هستند صحبت کنیم قطعاً باید در مورد آلمان، بریتانیا، امارات متحده عربی، عراق و ایتالیا حرف بزنیم. در میان این کشورها آلمان بیشترین حجم واردات را از ترکیه دارد. کشور ما نیز با ۲.۲۲ درصد سهمی که از محصولات ترکیه به دست می‌آورد در میان کشورهای آسیایی درمکان سوم قرار می گیرد.

نکته جالب این است که بسیاری از قدرتهای اقتصادی اروپا مثل آلمان محصولات کشور ترکیه را خریداری می‌کنند و این نشان از آن دارد که ترکیه توانسته است در زمینه تجارت موفق باشد. اما کشورهایی هم هستند که محصولات خودشان را به ترکیه صادر می کنند. در میان این کشورهای چین و آلمان بیشترین سهم را از بازار ترکیه در اختیار دارند و کشور ما تنها ۱.۸۲ درصد از بازار این کشور را در اختیار گرفته است. این میزان با توجه به اینکه کشور ما در همسایگی ترکیه قرار دارد چندان جالب توجه نمی باشد.

اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر به تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه بپردازیم باید بگوییم که عمده محصولاتی که از این کشور به نقاط مختلف دنیا صادر می شود عبارتند از ماشین آلات، آهن و فولاد، مواد سوختنی و اشتعال زا، پوشاک غیر بافتنی و …. . همچنین اگر بخواهیم عمده محصولات که به این کشور وارد می‌شود را بیان کنیم باید به لوازم الکتریکی و الکترونیکی، سنگها و فلزات گرانبها، مواد شیمیایی و ارگانیک ، لوازم چشم پزشکی و بصری و … اشاره نماییم. در ادامه به بررسی روابط تجاری کشورمان با ترکیه می پردازیم و امیدواریم نکات مفیدی خدمت شما بیان کنیم.

بررسی شرکای تجاری ترکیه

تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه؛ بررسی همکاری های تجاری ایران و ترکیه

در تحلیل بازار صادرات به کشور ترکیه اکنون وقت آن است که همکاری‌های تجاری کشورمان با این همسایه شمال غربی را بررسی کنیم . همانطور که در خلال مطلب هم خدمتتان عرض کردیم ایران ۲.۲۲ درصد صادرات ترکیه را وارد می کند. از جمله محصولاتی که از کشور ترکیه برای کشور ما خریداری می‌شود می‌توانیم به کاتود و قطعات آن که از مس تصویه شده اند اشاره کنیم.

همچنین بازرگانان کشور ما در زمینه خرید کود اوره از ترکیه فعالیت های زیادی داشتند. بسیاری از آلومینیوم های کار نشده و غیر ممزوج که در داخل کشور ما در صنایع گوناگون استفاده می شوند از ترکیه وارد شده‌اند. البته کشور ما واردات مواد غذایی هم از ترکیه داشته است و پسته های با پوست پست تازه یا خشک را از این کشور خریداری می کند. حال بهتر است به سراغ محصولات برویم که کشور ترکیه از ایران وارد می کند. همانطور که قبلاً هم گفتیم ۱.۸۲ درصد بازار واردات ترکیه در اختیار تاجران ایرانی قرار دارد.

یکی از محصولاتی که بازرگانان ترک از تاجران ما خرید می‌کنند گندم است. توجه داشته باشید که به جز گندم دامی هر نوع گندم دیگری به وسیله تاجران کشور ترکیه از کشور ما وارد می‌شود. شاید باورتان نشود ولی یکی از صادرکنندگان عمده موز سبز تازه یا خشک کرده به ترکیه کشور ما است. از دیگر محصولاتی که تاجران ما برای ترکیه صادر می‌کنند روغن دانه آفتابگردان میباشد. تخته های فیبری که از چوب یا مواد چوبی در ایران ساخته شده اند محبوبیت زیادی میان وارد‌کنندگان ترکیه دارند.

از دیگر کالاهای صادراتی کشورمان به این همسایه می‌توانیم به کلرور پتاسیم اشاره کنیم. در مجموع در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه می توان گفت هنوز کشور ما آن طور که باید از بازار تجاری ترکیه برای منافع خودش استفاده نکرده است و با توجه به اینکه ما در همسایگی این کشور قرار داریم، مسئولین اقتصادی ما باید برنامه های تجاری گسترده تری برای استفاده از بازار ترکیه داشته باشند. برای اینکه با شرایط بازارهای تجاری ترکیه هم آشنا شوید در ادامه برخی قوانین گمرکی این کشور را با هم بررسی می‌کنیم.

روابط تجاری ایران و ترکیه

بررسی مدارک و اسناد مورد نیاز برای صادرات در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه

شما برای اینکه بخواهید از بازار صادراتی کشور ترکیه استفاده کنید باید با اسناد تجاری لازم جهت صادرات به این کشور آشنا شوید. بسیاری از این اسناد در دیگر کارهای بازرگانی شما هم مورد نیاز هستند و مختص کشور ترکیه به تنهایی نمی باشند. در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه اولین سندی که مورد بررسی قرار می گیرد پروفرما است. پروفرما برای کشور ترکیه اهمیت زیادی دارد به همین دلیل شما در نگارش آن باید دقت زیادی داشته باشید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل آورید.

از جمله اطلاعاتی که باید در پروفرما قرار دهید عبارتند از مشخصات کامل واردکننده و محصولات ، تمامی هزینه های حمل و نقل، تعداد کالا و قیمت آنها و همچنین چگونگی پرداخت وجه. توجه داشته باشید که علاوه بر پروفرما برای کشور ترکیه فاکتور فروش هم به ویژه در صادرات محصولات صنعتی اهمیت زیادی دارد.فاکتور فروش به نوعی همان دفترچه راهنمای کاربر است که باید شامل اطلاعات کامل و مشخصات فنی محموله باشد. اگر قرار است نسبت به صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی به ترکیه اقدام کنید باید مدارک خاصی تهیه نمایید. یکی از این مدارک گواهینامه CE است.

اخذ این گواهینامه برای تمام افرادی که قرار است در زمینه صادرات مواد غذایی و کشاورزی به ترکیه اقدام کنند ضروری می‌باشد. این گواهینامه تایید می‌کند که کالای صادراتی شما با استانداردهای سلامتی و زیست محیطی کشور ترکیه مطابق می‌باشد. البته شما باید گواهینامه بهداشت هم تهیه کنید. این گواهینامه نیز برای مسئولین کشور ترکیه از آن جهت که حافظ سلامت عمومی شهروندان این کشور است اهمیت بسیار زیادی دارد.

در واقع وجود این گواهینامه ثابت می‌کند که محصولاتی که شما به این کشور صادر کرده‌اید هیچ گونه بیماری و آفت ندارند. داشتن گواهینامه برای صادراتی مثل گیاهان، گوشت، حیوانات زنده، میوه و سبزی اهمیت بسیار زیادی دارد و حتماً باید در تهیه آن کوشا باشید. در مجموع در تحلیل بازار و صادرات به کشور ترکیه می توانیم بگوییم که این کشور یک فرصت اقتصادی بی نظیر برای تاجران ایرانی است و هرکس انند از این فرصت طلایی استفاده کند در دنیای تجارت به موفقیت‌های بیشتری می‌رسد.

مدارک و اسناد مورد نیاز برای صادرات به ترکیه

اهمیت داشتن قرارداد در صادرات به ترکیه

آخرین موضوعی که در تحلیل بازار و صادرات به ترکیه باید خدمت شما بیان کنیم بحث قرارداد است. شما علاوه بر اینکه تمامی اسناد گفته شده را برای تجارت با این کشور توریستی باید آماده کنید ، نیاز به آن دارید که یک قرارداد کامل ، دقیق و واضح تهیه نمایید. این قرارداد باید با واردکننده کالا در ترکیه منعقد شود و بر اساس قوانین تجاری ترکیه باید آماده سازی گردد. یکی از مهم‌ترین بندهایی که در این قرارداد باید گنجانده شود بیمه‌نامه است. توجه داشته باشید که قرار داد برای نظام اقتصادی ترکیه اهمیت زیادی دارد و نسبت به آن با دقت زیادی عمل کنید.

اهمیت قرارداد در صادرات به ترکیه

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
×

حساب کاربری

برای استفاده از خدمات صادرات 98، وارد حساب کاربری خود شوید.
question